Tom kurv
DanskEnglish
Tom kurv
DanskEnglish

FLÅTBID OG BORRELIA

 
Borrelia er let at behandle tidligt i forløbet.
Penicillin gives, når der er udslæt af en vis størrelse. Diagnosen kræver at du har gennemgået relevant lægeundersøgelse. 


 

Symptomer

 
Tidlig lokal infektion:  rødt velafgrænset udslet der spreder sig som en ring fra hvor flåten har bidt. Udslettet kan over uger blive meget stort.
 
Tidlig udbredt infektion:  Ofte træthed og feber. Senere evt. hovedpine og nakkerygstivhed og evt. nervesmerter eller muskellammelser typisk i ansigtet. Der ses også hjerterytmeforstyrrelser og besvimelsestilfælde.

Sen udbredt infektion  med kronisk hjernebetændelse med dårlig koncentration og hukommelse er sjælden. Der kan også opstå kronisk ledbetændelse eller kroniske hudforandringer på håndryg, albue, skinneben eller fodryg

 

Vær særlig opmærksom på

 
Flåter skal fjernes helst indenfor et døgn. Har flåten siddet længere øges risikoen for infektion.
Forebyggelse med lange ærmer, strømper osv. er vigtigt når man er på steder med græs, hvor der også færdes hjorte, typisk i skove og haver.
 

 
Er det borrelia?
 
Bid, der giver udslæt større end 3-4 cm skal behandles, typisk med penicillin. Der er ikke nogen test, der egner sig tidligt i forløbet. Derfor behandles på mistanken.Der er billeder her
 

 

Hvad gør jeg?

 
Lægelinien kan rådgive dig hvis du tror du kan have Borrelia infektion.
 

 

Det med småt

 
Er du fortsat i tvivl efter at have læst dette og symtomerne er bekymrende eller patienten er dårlig bør læge kontaktes.

Lægelinien ApS - Telefon: 3222 2232
DankorteDankortVisaVisa ElectronMasterCardMaestroJCB
Luk