Tom kurv
DanskEnglish
Tom kurv
DanskEnglish

EBOLA

 
Skal vi frygte Ebola i Danmark? Det korte svar er ja, men næppe som en epidemi her.
WHO har 8/8 2014 erklæret Ebola en global nødsituation med indførsel af flyrestriktioner, øget grænsekontrol i de berørte lande og øget hjælp med at håndtere ebola-smitten.
 
Få mere at vide om Lægelinien HER 

Symptomerne kan være rare at kende hvis man selv rejser i Vestafrika eller er i kontakt med personer, der er blevet syge efter ophold dér. Kontakt læge straks ved mistanke.
 

 

Symptomer

 
Ebola begynder pludseligt med feber, muskelømhed, almen træthed, hovedpine og halssmerter. Herefter følger opkastninger, diare, udslæt og påvirket funktion af lever og nyrer. I nogle tilfælde optræder kraftige blødninger fra indre- og ydre kropsåbninger, og sygdommen kan udvikle sig til egentligt multiorgansvigt. Der er ingen vaccine eller anden specifik behandling ud over væsketerapi og anden understøttende behandling. Inkubationstiden er sædvanligvis 4-10 dage, men kan variere fra 2-21 dage.


 

Vær særlig opmærksom på

 
Influenzalignende symptomer, hvor der udvikles opkastninger, diare, udslæt og evt blødninger efter rejser til Vestafrika, eller kontakt med personer med lignende symptomer.
 

 

Hvad gør jeg?

 
Søg læge ved alvorlige symptomer og mulig udsættelse, som beskrevet. Er der begrundet mistanke bør man ikke opholde sig hvor mange andre er tilstede f.eks. i venteværelser. Tal med lægen om hvordan situationen bedst håndteres før du evt tager afsted.
 
 

 

Det med småt

 
Er du fortsat i tvivl efter at have læst dette og symtomerne er bekymrende eller patienten er dårlig bør læge kontaktes.
 

 
Ebolas naturlige opholdssted menes at være flagermus
 
Ebola bat


Lægelinien ApS - Telefon: 3222 2232
DankorteDankortVisaVisa ElectronMasterCardMaestroJCB
Luk